Min resa med Isotretinoin/Roaccutan

Vecka 11 med Isotretinoin / Roaccutan

Hej på er!
 
Ursäkta mig för den otroligt dåliga uppdateringen, det har varit så himla mycket pluggande på sista tiden så jag har inte riktigt hunnit med något annat överhuvudtaget. Men jag mår i alla fall bra, tiden går så himla snabbt och nästan halva behandlingstiden har redan gått.
 
Det här hänt otroligt mycket med min hy, men nu tycker jag att det har stannat upp lite. I början såg man skillnad hela tiden tycker jag men nu känns det som att det har stannat, vilket känns hur drygt som helst men jag har fått känslan av att det är så det fungerar, att det går ganska långsamt mot slutet.. Jag ska dock på återbesök om 2 veckor och jag hoppas på att få höja dosen då så kanske det sätter fart igen. Samtidigt som jag inte alls vill höja dosen, för jag är rädd att biverkningarna kommer bli värre då, men det får det väl vara värt.. En liten lägesrapport:
 
  • Hyn är bättre, ungefär lika torr som den varit hela tiden och det har man ju lärt sig leva med så det är inga problem. För någon dag sedan vaknade jag med två nya stora finnar i pannan, kändes inte alls kul eftersom det var längesen jag fick några nya.
  • Läpparnas torrhet går i vågor tycker jag, vissa dagar är det helt okej och andra dagar känns det som att de nästan flagnar. Men de är fortfarande inte så torra att de spricker eller något sådant, tror det beror på att jag tar hand om dem väldigt noggrant för att jag vägrar få så torra läppar.
  • Något nytt som hänt de senaste veckorna är att min näsa är sååå torr, jag har sår inuti näsan och den gör ont mest hela tiden.. Men det hjälper att smörja med lite mandelolja tycker jag.
  • Mina händer är jättetorra och kliar väldigt mycket, om jag lagar mat eller bakar och tvättar händerna mycket tar det några dagar innan de återgår till att vara normala. Jag bakade för några dagar sedan och nu är de torra och röda.

 

Tog några bilder för någon vecka sedan så man kunde jämföra med hur jag såg ut innan behandlingen. Tror inte jag själv hade förstått hur mycket som hade hänt under dessa månader. Blir alldeles chockad över hur jag såg ut innan behandlingen, helt plötsligt är biverkningar och allt annat förknippat med behandlingen mer än värt det för att slippa se ut på det där viset.. Vi börjar från början.

Innan start av behandling och användning av enbart naturliga produkter:

 
Efter 1-2 veckor med naturliga hudvårdsprodukter:
 
Efter 2-3 veckor med Isotretinoin (uppblossningen var i full fart och mina ögonbryn var ett helvete):
          
 
 Och så har vi ju för ca 5 dagar sedan, 10 veckor in på behandlingen:
 
Just idag måste jag ju tyvärr säga att det inte ser lika bra ut som den sista bilden, men jag antar att man får räkna med lite svackor hit och dit. Och jag hoppas på en förbättring om jag får höja min dos. Men vilken skillnad det är, ångrar inte överhuvudtaget att jag började denna behandling. Vi hörs snart igen!
 

 



Linda

Hejsan!

Vad skönt med en blogg som visar mycket positivt med isot./roaccutan! Till en början var jag helt säker på att jag verkligen inte ville äta denna medicin p.g.a. alla biverkningar och hemskheter jag läst om på nätet. Men i måndags började jag. Dock äter jag en väääldigt liten dos, 10 mg om dagen, min hudläkare ville inte skriva ut mer till en början eftersom jag är väldigt känslig av mig. Har dock fortfarande sjukt mycket ångest för alla biverkningar. Är livrädd för uppblossning och för att huden ska bli så torr att jag inte ens kan sminka över den. Har fått nån provsalva av hudläkaren, men tack för tipset om Maria Åkerman och mandeloljan. Jag hoppas det kan hjälpa mig också om jag blir så torr. Tack snälla för din blogg, den hjälper till att göra mig lite mer positiv!

Svar: Åh vad roligt att du tycker det! Jag hade precis samma problem, jag hade nästan bestämt mig för att inte äta medicinen eftersom allt jag hört bara var det värsta men sen hittade jag några bloggar som min egen som faktiskt skrev om sin behandling och helt plötsligt fick jag ju se att det faktiskt hjälpte människor och inte bara var hemskt.
Nu mitt uppe i behandlingen ångrar jag inte en sekund att jag började fastän min hy är torr och mycket är jobbigt, jag tycker det är värt det :) Det behöver du nog inte vara orolig för, uppblossningen för mig varade inte så länge och mandeloljan och hudkrämen från Maria Åkerman fungerar superbra under sminket trots att hyn är väldigt torr. Man måste nästan känna att man har smort in sig alldeles för mycket innan man sminkar sig när man är sådär torr, hyn känns väldigt fet just då men det blir bättre när krämen gått in och ansiktet blir lite torrare :)

Vad roligt! Massor med lycka till med din behandling, vad skönt att du tagit beslutet att börja i alla fall!
minroaccutanresa.blogg.se

2014-01-22 / 10:16:44
Mike

Hej!

Jag har gått på Isotretinoin i drygt 2½ månad nu. Jag går på ca 50mg vilket är en rejäl dos. Det som är bra att veta är att nu såhär dags, runt när det har gått nästan 3 månader så kommer det mesta blossa upp igen och sedan kommer det lugna sig efter några veckor.

Ett tips nu såhär dags på vintern det är att börja käka D-Vitaminer för att motverka tröttheten som jag iallafall känner. Har du några frågor får du gärna maila mig.

Svar: Hej!
Tack för tipsen! Jag går just nu på 40 mg, som jag antar är en "normaldos" och har märkt nu när det gått ungefär 3 månader att det har blossat upp lite, så det har du ju helt rätt i..
minroaccutanresa.blogg.se

2014-01-22 / 14:25:27
Mike

Vad känner du av för biverkningar hittills?

Svar: Jag har listat det mesta i alla inlägg, men typ: torr hy, torra händer, torr i näsan, näsblod ibland, lite stel och ont i leder och rygg, får väldigt lätt träningsvärk, lite torrare ögon, huvudvärk och såklart torra läppar. Nu vet jag inte om jag missat något haha.. Själv då?
minroaccutanresa.blogg.se

2014-01-22 / 17:43:09
Anonym

Typ: Trötthet, humörsvängningar, torrhet speciellt i mungiporna, stel i lederna. Uttorkad, måste dricka mycket vatten.

2014-01-22 / 17:59:24
roas

Åh vad jag har längtat efter din uppdatering, äntligen!! Och jag måste säga- fan vad fin du har blivit i hyn! Håller tummarna på att det går bra hela vägen för dig :)

Svar: Åh vad roligt att du tycker det, tack!! Detsamma, hoppas att allt går bra för dig än så länge! :)
minroaccutanresa.blogg.se

2014-01-22 / 18:57:24
BLOGG: http://roas.blogg.se
Linda

Hejsan!

Det är Linda igen! Jag tänkte lite på smink, jag fattade det som att du använde mineralsmink? Jag använder bare minerals, men det innehåller ju bismuth...Vad använder du för något och vart köpte du det?
Ha en fin helg!

Svar: Hej!Ja precis, det gör jag. Jag började använda Tikei för några månader och är såå nöjd, det är superbra och innehåller inte bismuth. På deras hemsida kan man beställa hem prover för 10 kr/st - fraktfritt :) Hoppas att du haft en bra helg!!
minroaccutanresa.blogg.se

2014-02-01 / 23:22:31
Linda

Haha, känns som att jag spammar din blogg. Men det är så skönt att veta att det finns fler som också äter samma medicin! Och att få prata om det! Är svårt att klaga för andra som har bra hy, de vet ju inte hur det känns liksom. Just det Tikei! Det kanske man ska testa! Vad billiga de var (om man jämför med andra)! Har fått ett litet prov från Maria Åkerbergs smink, men det ser väldigt ljus ut så kommer nog se ut som ett spöke! Tycker du att Tikei täcker bra? Förresten, har du hört talas om dr. Alkaitis? Var hos en ekologisk hudterapuet idag idag och snackade om detta märke. Men jag är lite skeptsisk, kändes som att hon bara ville sälja, visst det är ju ekologiskt så det borde vara ja...bra iaf, men dyyyyyyrt! Blir bara fundersam om det är värt det liksom. Jag menar, M.Å är ju också ekologiskt..

Svar: Haha nej gud, det är lugnt, jag tycker det är jätteroligt att man får respons på det man skriver! :) Och det är verkligen skönt att prata om det och dela med sig!
Jaa det är det som är så himla bra, man får väldigt mycket för pengarna eftersom de räcker väldigt länge också, jag köpte min i november någon gång och den är långt ifrån slut! De flesta märken av mineralsmink är ju så löjligt dyra och sen tycker jag detta är den bästa jag testat i alla fall. Jag tycker att Tikei täcker superbra, och det ser naturligt ut, jag är supernöjd!

Nej, det har jag faktiskt aldrig hört talas om. M.Å:s smink har jag aldrig testat, det är ju säkert bra också :)
minroaccutanresa.blogg.se

2014-02-03 / 20:38:26
Jesper

Det ser mycket bättre ut nu! :)

Svar: Tack så mycket! :)
minroaccutanresa.blogg.se

2014-02-09 / 17:54:11
BLOGG: http://www.allt-om-acne.se/roaccutan/
A

Wow, vilken förbättring! Gud vad roligt... Vad taggad man blir, själv är jag bara inne på vecka 3 ännu, känns som en evighet kvar...

Svar: Taack! Ja det är superroligt!! Jag förstår det, det tyckte jag också i början, jag räknade ju dagarna jag hade tagit medicinen.. Men nu har jag helt plötsligt bara 2 månader kvar snart och ändå känns det som att jag precis började, så det går väldigt snabbt ändå! :)
minroaccutanresa.blogg.se

2014-03-12 / 21:34:21
BLOGG: http://attintaroaccutan.blogg.se

Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback